Xarxa Afic

Categories

Mostrant els resultats de 1 a 10 de 54

27-05-2020 Campanya de promoció del comerç local per a la seua reactivació econòmica

L’Ajuntament d’Alaquàs ha llançat una campanya de promoció del comerç local amb l’objectiu d’ajudar a la seua reactivació econòmica. Sota l’eslògan “Per a comprar, queda’t a Alaquàs. Fem comerç, fem poble”, la iniciativa té per objectiu estimular a les veïnes i veïns d’Alaquàs a comprar en els establiments del municipi, col·laborant així a la seua recuperació després d’aquests mesos en els que la majoria dels negocis locals han hagut de tancar les seues portes.

La campanya conté diferents accions de promoció per atraure l’atenció de les veïnes i veïns. L’Ajuntament ha creat una imatge atractiva i original que es podrà veure en els diferents suports publicitaris que hi ha als carrers d’Alaquàs com MUPIS, pancartes i la finestra informativa multimèdia, i que convidarà a la ciutadania a realitzar les seues compres en el municipi. La campanya es reforçarà amb un vídeo de promoció sobre el comerç local i en el que ha participat un gran representació del teixit comercial del poble.

Aquesta iniciativa forma part del Pla Activa Alaquàs, el pla estratègic de reactivació econòmica local per a famílies, comerços, autònoms i pimes que l’Ajuntament d’Alaquàs està posant en marxa. Les línies d’activació del comerç local estan dotades amb un pressupost de 300.000 euros. Del total, 200.000 euros aniran destinats a ajudes directes per a comerços i autònoms i campanyes de promoció directa del comerç i restauració local.

Dins de les ajudes promogudes per l’Ajuntament d’Alaquàs amb els comerços destaca també la supressió, fins el 31 de desembre, de les taxes d’ocupació de la via pública per a taules i cadires dels bars, cafeteries i restaurants així com del mercat ambulant. Una iniciativa que suposa una injecció de vora 100.000 euros en l’economia local.

Aquest pla es completa amb altres accions ja iniciades per tal d’oferir un servei d’assessorament i d’ajuda amb caràcter d’urgència. Per això, l’Ajuntament va reforçar el servei d’emissió de certificats digitals que ofereix l’Oficina d’Atenció Ciutadana d’Alaquàs per tal que totes les persones interessades pogueren sol·licitar les ajudes corresponents. En aquest servei van ser ateses més de 100 persones.

Cal destacar també que amb l’objectiu de poder atendre a tots els comerços i autònoms i oferir un millor servei d’assessorament, l’Agència de Desenvolupament Local va obrir un termini extraordinari d’atenció amb quatre telèfons de comunicació: Informació general: 674 248 274; Ocupació, LABORA, SEPE: 674 248 439; Comerç i hostaleria: 627 826 003 i Mercat i empresa: 627 825 761; i el correu electrònic desarrollolocal@alaquas.org.

15-05-2020 Cartells descarregables per a establiments en Fase 1

MODEL A: Model genèric

MODELO B: Per a tots aquells comerços en el que els clients hagen de tocar els productes o catàlegs de productes: alimentació no envasada, gasolineres, roba, teixits per a la llar, telefonia, tecnologia, llibres, discs, catàlegs... els guants són d'ús obligatori i es recomana que el comerçs els proporcione..

MODELO C: Per activitats on no siga possible mantindre la distància de 2 metres: perruqueries, estètica, fisioteràpia, podologia, dentieste, òptiques, ortopèdies, joieries, sabateries o roba (si ajudem a provar)... tant la mascarilla com els guants seran d'ús obligatori i es recomana que el comerçs els proporcione.

14-05-2020 La factura de l'aigua als negocis afectats per la COVID-19

L’Ajuntament d’Alaquàs permetrà ajornar el pagament de la factura de l’aigua de l’any 2020 tant a les persones treballadores en règim d’autònom com a les xicotetes empreses que s’hagen vist afectades per l’impacte econòmic provocat per la COVID-19. El Consistori ha arribat a un acord amb l’empresa concessionària Aguas de Valencia per tal de posar en marxa tota una sèrie de mesures extraordinàries per ajudar-los en la seua recuperació econòmica.

Gràcies a aquest conveni de pagament, els negocis que s’hagen vist afectats per aquesta crisi i que no puguen fer front a les despeses de l’aigua en aquests moments, podran fer-ho de manera fraccionada en sis quotes i sense que supose cap interés econòmic. 

D’aquesta ajuda extraordinària es podran beneficiar totes aquelles xicotetes empreses a les quals l’administració les haja reconegut la prestació extraordinària per reducció d’ingressos o cessament de l’activitat i que circumstancialment, no puguen fer-se càrrec de les factures d’aquest servei durant l’any 2020. Per a fer-ho poden cridar els números de telèfon 96 151 58 81 o 963 860 638 o enviar un correu electrònic a l’adreça oficinavirtual@aguasdevalencia.es

Des què es decretara l’estat d’alarma, l’Ajuntament d’Alaquàs ha vingut treballant per posar en marxa iniciatives i ajudes urgents que minimitzen l’impacte social i econòmic provocat per la COVID-19. L’objectiu d’aquestes mesures és posar a l’abast de les persones i empreses afectades tota una sèrie d’iniciatives que contribueixen a la seua recuperació econòmica.


 

09-05-2020 Pla de reactivació econòmica local per a comerços i autònoms

El Ple de la Corporació Municipal va aprovar per unanimitat, ahir dijous 7 de maig, una modificació de crèdits a través de la qual es destinaran 165.000 euros per a ajudes directes i campanyes de promoció de comerços i autònoms d’Alaquàs. Esta nova quantitat se suma als 35.000 euros que l’Ajuntament d’Alaquàs destina anualment a la promoció del comerç i la restauració local.

Per altra banda, la supressió de la taxa d’ocupació de la via pública amb taules i cadires dels bars, cafeteries i restaurants, i la supressió de la taxa del mercat ambulant suposa una injecció de vora 100.000€ en l’economia local.

Del pla d’ajudes es podran beneficiar tots aquells negocis amb local comercial que s’hagen vist obligats a suspendre la seua activitat econòmica per l’alerta sanitària o que hagen vist reduïts els seus ingressos en un percentatge significatiu. Aquestes ajudes seran compatibles amb les d’altres administracions.

Aquest pla es completa amb altres accions ja iniciades fa dues setmanes per tal d’oferir un servei d’assessorament i d’ajuda amb caràcter d’urgència. Per això, l’Ajuntament va reforçar el servei d’emissió de certificats digitals que ofereix l’Oficina d’Atenció Ciutadana d’Alaquàs per tal que totes les persones interessades pogueren sol·licitar les ajudes corresponents. En aquest servei van ser ateses més de 80 persones.

Cal destacar també que amb l’objectiu de poder atendre a tots els comerços i autònoms i oferir un millor servei d’assessorament, l’Agència de Desenvolupament Local va obrir un termini extraordinari d’atenció amb quatre telèfons de comunicació:

Informació general: 674 248 274

Ocupació, LABORA, SEPE: 674 248 439

Comerç i hostaleria: 627 826 003

Mercat i empresa: 627 825 761

Correu electrònic: desarrollolocal@alaquas.org

08-05-2020 Ampliació de les terrasses al sector d'hostaleria

El Ple de la Corporació Municipal d’Alaquàs va aprovar ahir la suspensió de dos articles de l’Ordenança Municipal relativa a l’ocupació de terrenys d´ús públic per a la instal·lació de taules i cadires amb l’objectiu de flexibilitzar l’espai dedicat a les terrasses de l’hostaleria i contribuir a minimitzar l’impacte econòmic provocat pels efectes de la COVID-19. Aquesta mesura pot beneficiar fins a 175 hostalers del nostre municipi.

L’ampliació de l’espai es realitzarà de manera temporal i sempre que siga possible, tot i respectant les limitacions d’amplària lliure de pas per a vianants i accés a habitatges i garatges.  Tal i com s’ha establert per part del Ministeri de Sanitat, els hostalers hauran de garantir la seguretat de les persones, l’aforament permès estarà indicat en l’ordre del Ministeri que establirà les condicions segons el nostre territori i sempre respectant una distància física d’almenys dos metres entre les taules.

Els locals interessats podran sol·licitar l’ampliació a través de la seu electrònica o de manera presencial mitjançant cita prèvia de dilluns a divendres de 9 a 14 hores del migdia en el telèfon 674276002. L’Ajuntament estudiarà les possibilitats en cada cas.

Aquesta mesura forma part del pla de recuperació econòmica posat en marxa per l’Ajuntament iniciat el passat 20 de març amb la suspensió fins el 31 de desembre, de la taxa d’ocupació de terrasses a tots els establiments hostalers del municipi.

Aquesta mesura es podrà posar en marxa a partir el dilluns 11 de maig i estarà condicionada a l’entrada de València en la Fase 1 i a les condicions del Pla de Transició cap a la nova normalitat aprovat pel Consell de Ministres.

08-04-2020 L'Ajuntament d''#Alaquàs informa

Per aquest motiu s’ha obert un termini extraordinari d’atenció amb cita prèvia en els números 96 151 94 00, 674276002, de dilluns a divendres de 9 a 14h, a l’Oficina d’Atenció Ciutadana, per a l’emissió del certificat digital de la signatura electrònica per a aquells autònoms que la necessiten.

Els recordem els telèfons d’atenció directa de l’Agència de Desenvolupament Local per informar sobre les ajudes, mesures i procediments en materia laboral relacionats amb la situació provocada per la COVID-19 són:

Informació general: 674 248 274
Ocupació, Labora, SEPE: 674 248 439
Comerç, hostaleria: 627 826 003
Mercats i empresa: 627 825 761
I el correu electrònic: desarrollolocal@alaquas.org

L'enllaç per a la tramitació de l'ajuda és el següent:
http://www.labora.gva.es/va/empreses/busque-ajudes-subvencions/ajudes-foment-de-l-ocupacio/-/asset_publisher/eLgUuSsd70Zp/content/eaucov-2020-ayuda-extraordinaria-a-personas-trabajadoras-autonomas-covid19

03-04-2020 Acord de col·laboració per activar els projectes empresarials

El passat dilluns 30 de març s’aprovava en sessió plenària, celebrada via telemàtica, la firma del nou acord de col·laboració entre l'Ajuntament d'Alaquàs mitjançant la seua regidoria d'Ocupació, Formació i Promoció Econòmica i l'Institut Valencià de Finances (IVF), pertanyent a la Conselleria d'Hisenda i Model Econòmic. Un acord que naix amb l’objectiu d’impulsar el desenvolupament de projectes empresarials que generen ocupació al nostre municipi, donant difusió de les diferents línies de crèdit destinades a empreses, comerços i autònoms.

Així, des de l’Agència de Desenvolupament Local es prestarà assessorament per a orientar sobre les línies de finançament adequat dirigides a cada sector, (empreses comerços, autònoms), ajudant en la preparació de la documentació necessària per a remetre al propi Institut Valencià de Finances.

La signatura de l’acord ve a coincidir amb el recent anunci de l’Institut Valencià de Finances sobre la modificació de les condicions de les seues línies de finançament bonificades dirigides a autònoms, microempreses, pymes i grans empreses de la Comunitat Valenciana. Entre les mesures adoptades, trobem les destinades a   autònoms i microempreses, que ja poden accedir a través de l’Institut Valencià de Finances a préstecs al 0%, fins a deu anys, amb dos de manca i el cost de l'aval cobert. 

L’Agencia Local de Desenvolupament d’Alaquàs queda a disposició dels i les  interessades per resoldre dubtes i qüestions, facilitant el següent contacte: 674 248 274 desarrollolocal@alaquas.org

20-03-2020 Ajornament del pagament d'impostos i supresió de taxes

L’Ajuntament d’Alaquàs ha aprovat hui el primer conjunt de mesures econòmiques municipals, per tal de pal·liar els efectes negatius que a la economia local esta tenint la crisi sanitària del COVID-19. Aquestes mesures que s’avaluaran i ampliaran en el futur, van dirigides tant  la població en general com a xicotetes empreses i autònoms, (hostalers, comerciants, etc.), que ja estan veient afectats els seus negocis per l’actual situació.

Pel que respecta a l’àmbit cultural, esportiu i educatiu, l’Ajuntament tornarà la part proporcional que no s’haja pogut gaudir des de l’últim rebut dels diferents cursos, activitats i serveis.  Si  els rebuts són domiciliats la devolució es farà d’ofici al mateix compte de càrrec, per a aquells que no estiguen domiciliats el període per a poder sol·licitar la devolució serà fins al 31 de desembre de 2020. Tampoc es liquidaran noves quotes mentre els serveis no es reprenguen.

En quant a la taxa d’ocupació de terrasses, taules i cadires, el consistori ha decidit suspendre el pagament a tots els establiments hostalers del poble, pel que respecta a l’any 2020 que ja tingueren llicència a data 14 de març. La mateixa mesura s’aplicarà per a les parades del mercat ambulant ja existents, a més es tornarà la part proporcional de la taxa ja liquidada que la que no s’haja pogut fer ús.

En últim terme i pel que fa a les obligacions tributàries de veïns i veïnes, s’ha ampliat des del 6 fins al 30 d’abril el període de pagament voluntari. Esta mesura afecta al cobrament de l’impost de vehicles, als guals i al primer quadrimestre de la taxa del mercat municipal.

Igualment s’ajornen fins al 20 de maig els pagaments dels aplaçaments o fraccionaments concedits per als venciments previstos entre el 20 de març i el 05 de maig de manera que la duració dels plans de pagament s’allargarà en els mateixos termes que aquesta carència, sense que supose cap cost en interessos per als contribuents. El pagament dels venciments especials previst per al 30 de marc es regularitzarà a l’última quota.

Per a qualsevol dubte relacionat amb aquestes mesures, les persones interessades hauran de dirigir-se al  correu electrònic recaptacio@alaquas.org , i en cas de ser necessària la presentació de documentació s’haurà de fer preferentment a través del registre telemàtic de la seu electrònica a la web www.alaquas.org, o per correu electrònic dirigit a recaptacio@alaquas.org.

10-03-2020 Coneixes el nou canal de comunicació del Mercat Municipal d’#Alaquàs?

Les i els comerciants del mercat prepararan la teua comanda indicant-te l’import total. 

Recollida i pagament sense esperes al Mercat Municipal. Així de fàcil! 

15-01-2020 Aquest Sant Valentí, CUIDA'T I ESTIMA'T

Celebra l'amor estimant-te i cuidant-te.

Comprant en la xarxa de comerços CAdA entraràs en el sorteig de 50 EXPERIÈNCIES* DE SALUT I CURA PERSONAL. Demana el teu cupó de participació amb cada compra, amb el segell de l'establiment.

Resultaran premiades aquelles persones que tinguen els cupons en els quals coincidisquen en numeració amb les 3 últimes xifres del sorteig de l'ONCE del dia 14 de febrer de 2020. El termini per a sol·licitar i validar el premi finalitza el 28 de febrer de 2020.

Consulta les bases ampliades ací.